ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΙΜΑΙΡΑ

❈Παραστάσεις❈

❈ "Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου" του Γεώργιου Βιζυηνού ❈

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στο διήγημα «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» ο Γ.Βιζυηνός εξιστορεί την ιστορία γύρω από το θάνατο του αδελφού του, Χρήστου και τις αγωνιώδεις προσπάθειες της μητέρας του να βρει το δολοφόνο του παιδιού της. Η ιστορία ξεκινά στην Κωνσταντινούπολη όπου ο Γεώργιος συναντά μετά από αρκετά χρόνια τη μητέρα του και τον αδερφό του Μιχαήλο. Εκεί τους φιλοξενούν στο σπίτι τους μια οικογένεια Τούρκων, οι οποίοι θέλουν με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσουν τη μητέρα του συγγραφέα, επειδή είχε περιθάλψει για επτά μήνες τον γιο της Κιαμήλ, που τον είχε βρει αιμόφυρτο στο δρόμο. Οι ιστορίες των ηρώων αρχίζουν να ξεδιπλώνονται και μαζί τους ζωντανεύουν οι φόνοι του παρελθόντος.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Τρείς ηθοποιοί αναλαμβάνουν να υποδυθούν όλους τους ρόλους του έργου. Οκτώ πορτρέτα και ένα σκηνικό που ισορροπεί ανάμεσα στην παιδικότητα και το ρεαλισμό αποτελούν τα εργαλεία τους για ένα ταξίδι στο χρόνο με σκοπό την εύρεση της αλήθειας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ελίνα Γιαννάκη, Ρεβέκκα Γιαννάκη, Νίκος Κουφάκης

Εικαστική Επιμέλεια: Χριστίνα Δημακογιάννη

Επιμέλεια κειμένου: Ματίνα Καραγιάννη

Παίζουν: Ελίνα Γιαννάκη, Ρεβέκκα Γιαννάκη,Νίκος Κουφάκης

Διάρκεια: 60 λεπτά 

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε